Client Case
Early-warning dashboard (Covid-19)

Covid-19: Data & inzicht als wapen tegen het virus

Hoe kunnen geanonimiseerde gegevens van patiënten worden gebruikt om gerichter preventie en vaccinatiebeleid te voeren?

In samenwerking met digitale zorgvernieuwer Medworq hebben we een dashboard ontwikkelt voor huisartsen dat hierbij helpt.

Het doel van het dashboard was om de te verwachte zorgvraag voor Covid-19 te voorspellen en om huisartsen te ondersteunen in het gericht vaccineren. Met behulp van een algoritme wordt voorspeld welke patiënten de grootste kans hebben om in het ziekenhuis te belanden mochten ze besmet raken met Covid-19. 

Samenwerking met Medworq

In samenwerking met Medworq hebben we het ‘Covid-19 Early Warning Dashboard’ ontwikkeld voor huisartsen. Medworq is een digitale zorgvernieuwer die zich richt op het ondersteunen van de zorg met preventieve gezondheidsprogramma’s.

Het dashboard dat is ontwikkeld maakt gebruik van databronnen vanuit o.a. de huisartsen, ziekenhuizen, RIVM, GGD’s en het CBS. Inmiddels is het systeem actief in een groot netwerk van huisartsen.

 

Door het algoritme te implementeren en visualiseren in een dashboard is het mogelijk om enerzijds inzicht te hebben in de voorspelde druk op de zorgvraag en anderzijds inzicht te hebben in welke patiënten van een huisarts het beste gevaccineerd kunnen worden.

Niels van Gorsel, Strategy01

Meer weten? Neem contact op met niels@strategy01.nl.